De-Koornneefse-Sud-Africa-reis.reismee.nl

Verjaardagscadeau Bert ; The Magic Flute

Aan allen,

Donderdagavond 22 oktober 2009 ben ik met Margreet naar het Luxor theater geweest voor een bijzondere voorstelling van The Magic Flute - Mozarts Zauberflote in Afrikaans jasje.

Vanuit Kaapstad via Londen is deze magische 'operamusical' naar Nederland gehaald: The Magic Flute is Die Zauberflote, een van Mozarts bekendste opera's, op zijn Zuid-Afrikaans. Met 33 zangers, acht marimba's en een jazztrompet als toverfluit. Geen orkestbak, wel echte operastemmen. Een sprookjesachtig en meeslepend verhaal over de beproevingen van het leven, over jezelf ontwikkelen en de liefde van je leven vinden. Met traditionele percussie uit de townships en overweldigende zang, dans en aankleding.

De voorstelling was vorig jaar de grote theaterhit op het Londense Westend en won twee belangrijke Olivier Awards. Een betoverende operamusical met soul. Slechts een week in Nederland, exclusief in Rotterdam.

De Engelse pers was lovend:

'Een explosie van plezier uit Zuid-Afrikaanse townships' (Daily Telegraph)

'Uiterst betoverend voor kinderen en volwassenen, musical magic' (Time Out).

En daarmee is niks teveel gezegd vinden zowel Bert als Margreet. Het was erg de moeite waard.

Met vriendelijke groet,

Bert Boshoven

N.B. Bij de uitgang kregen we een folder uitgereikt van Amandla Mandela - de musical die op 24 oktober 2009 in premiere gaat.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!