De-Koornneefse-Sud-Africa-reis.reismee.nl

Waarom zo nodig naar het noorden van Kwazulu Natal?

Aan allen,

Noordelijk Kwazulu-Natal is geografisch en ecologisch gezien uniek, in een land dat toch al uitblinkt in haar variatie aan landschappen. Het iSimangaliso Wetland Park was dan ook de eerste plek in Zuid-Arika die op de Werelderfgoedlijst kwam te staan en Hluhluwe en Imfolozi behoren tot de oudste reservaten van het Afrika continent. De oorspronkelijke natuur is hier grotendeels in tact gebleven. Behalve de 'Big Five'kun je ook de meeste andere grote en kleine Afrikaanse zoogdieren spotten, evenals vogels, insecten en een aantal zeereuzen (walvissen) voor de kust.

Op cultureel, politiek en economisch vlak is KwaZoeloe-Natal altijd al van groot belang geweest voor Zuid-Afrika. Conflicten vormen de rode draad in de geschiedenis, vanaf de opmars van de legendarische Zulu-koning Shaka tot aan de bloedige aanvaringen tussen het Afrikaans Nationaal Congres en de Inkatha Vrijheidspartij in de jaren negentig.

Tips van Columbus Magazine onder de noemer Doen.

Doen !

Hluhluwe/Imfolozi National Park

Walk on the wildside

In het zuidelijk deel van het Imfolozi-reservaat zijn geen wegen en geen mensen - alleen natuur zoals die altijd geweest is. Op een wandeltocht kun je naast natuurschoon ook plaatsen ontdekken die van historisch belang zijn voor de Zulus. Maak een tour met KZN Wildlife en kies bijvoorbeeld voor een Bushveld Trail (een luxere variant, twee dagen voor 165 euro p.p. tussen 1 december en 30 januari. Tel. 033 - 8451000. www.kznwildlife.com

Ga op vierwielsafari

Als je liever niet zelf rijdt, ga dan mee met de experts in een comfortable 4WD en profiteer gelijk van hun kennis over het gebied. Vertrek van Mpila of Hilltop. Tel. 033 - 8451000.(of vraag de receptie van Mpila of Hilltop). Voor je het weet staat er groep witte neushoorns of olifanten voor je neus.

Kom 's nachts je bed uit

Voor een avontuurlijke game drive. Roofdieren (luipaarden en leeuwen) komen dan pas echt tot leven.

Isimangaliso Wetland Park

Ontdek nieuwe diersoorten

Hike door een van de laatste onaangetaste natuurgebieden ter wereld en verbaas je over de rijkdom aan groot en klein wild! Er zijn hier al 526 soorten vogels gespot, wie zegt dat er niet nog meer zijn? De Mziki Trail leid je in drie dagen (en twee nachten) door duinbossen, langs een rotsachtige kustlijn, het St. Lucia Meer en graslanden. Slapen doe je in het Mount Tabor Base Camp, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door het leger gebouwd werd. Een heel rustieke en welkome plek na een zware wandeling. Tel. 035 - 5909002. www.kznwildlife.com

Schep een spiritueel luchtje

De wandelroute Emoyeni (spirituele wind) is aangelegd om de mooiste delen van de wetlands (draslanden) te laten zien. Avonturiers trekken er met volle bepakking vijf dagen en vier nachten op uit, wandelend van kamp naar kamp. Reserveringen bij de Officier-in-Charge (minimaal 4 en maximaal 8 personen) Tel. 035-5909002. www.kznwildlife.com

Bubbel naar wildlife

Bezoek Cape Vidal en kom onder de zeespiegel (snorkelend) en op de rotsen oog en oog met wildlife. Tussen november en maart leggen leder- en karetschildpadden hun eieren op het strand.

Duik in Sodwana Bay

Een van de beste duikplekken ter wereld. Heerlijk warm water, spectaculaire koraalriffen en zicht tot wel 30 meter. www.coraldrivers.co.za.

Saint Lucia

Ga mee met de vader van het toerisme

Bezoek Khula Village met de eerste zwarte touroperator, Fafa. Je bent met de plaatselijke bevolking op pad en leert alles over de complexe Zoeloe-cultuur en geschiedenis. Fafa Tours, Tel. 035-5901019. fafatours@yahoo.com.

Waan je in de prehistorie

Bewonder de oudste inwoners van iSimangaliso in het beste krokodillenpark van Zuid-Afrika. Ga dan even als het kan op zaterdagmiddag, dan worden de beesten gevoerd, Croc Centre, 035 - 5901386.

Cruisen

Geen bezoek aan Saint Lucia is compleet zonder een boottochtje op de Fannas, ook wel bekend als de goedkoopste bar van Zuid Afrika. De riviermonding an St. Lucia herbergt een keur aan wilde dieren, waaronder nijlpaarden en krokodillen, www.stluciasafaris.com

ik hoop dat jullie hetzelfde vergaat als bij mij bij het lezen (en opstellen) van deze weblog. Ik zou er morgen al willen zitten. Maar het is wel een probleem als we al deze tips moeten opvolgen dan hebben we wel twee maanden nodig. Dus we zullen moeten kiezen maar ook dat is leuk !

De bovenstaande tekst komt uit: Colombus 13 - Zomer 2008.

Met vriendelijke groet,

Bert

Reacties

Reacties

Jordi

Ziet er goed uit allemaal. Duiken, snorkelen, hiken, 4WD, nachtsafari. Hoe lang nog...

Jordi

Het ziet er naar uit dat het veel safari wordt.

!!!Kwazulu Natal schrijf je zo!!!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!